16 december 2023
15:40

Dingle AIK F10/11

Referat: Pixbo IBF F09 Svart - Dingle AIK F10/11

Det var dags för sista matchen i serie D höstserie. Pixbo borta en ganska sen lördagseftermiddag. Senaste mötet hemma slutade med en snöplig 4-6 förlust för oss, efter att ha tagit ledningen efter ett 0-3 underläge, för att sedan tappa i slutet.
Det låg väl i farans riktning att vi skulle få slita ganska hårt idag också. Lite skavanker i truppen och Stina A på andra äventyr gjorde inte saken enklare.

Väl medvetna om vad vi skulle komma att möta på banan, så hade vi strategin klarför oss. Spela vårt spel, inte falla efter för eventuellt fysiskt spel i sarghörn som senast och framför allt inte bry oss om eventuella domarbeslut som vi inte höll med om. Vi körde också hög press med våra forwards och ganska lågt försvar med backarna uppställda på linje. Pixbos 09:or har haft en förmåga att backa hem i uppställt försvar och spela på våra misstag och kontringar. Så var det ocksåp stora delar av dagens match.

Första perioden startat med vunnen tekning - alltid en trevlig start. Bra rull från DIngles sida och Pixbo backar hem en hel del och låter oss ta initiativ för att köra på brytning och kontring. Tack vare vår taktik så är vi beredda i försvaret och stoppar ofta upp ganska effektivt på mittplan. Är ändå chanser åt båda håll tills Kira blir överfallen i sargkant och Pixbo får en utvisning. Den spelaren letade inte boll utan letade bara Kira och jag är mest förvånad att man inte valde 2+2 som åtgärd i det läget.
Vi gör ett fantastiskt powerplay. Pixbo ställer upp i diamant och stör vår point. Vi lyckas rulla runt trots det och det är ibland pass genom deras diamant mellan vingara Stina och Stina som för bollen framåt. Vi tappar boll ett par gånger och lyckas återerövra och komma in i rullet igen. Tyvärr lyckas Pixbo bryta en diagonalpass och får ett fint friläge som de sätter hårt och lågt bakom Ida. Inget att göra åt det. Lite gnäll p ådomarna då de inte tar utvisning för felaktigt beträdande av spelplan i samband med målfirandet, men OK ingen stor grej. Under perioden kvitterar vi dock i ett läge där Vilja och Stina J bytt sida i en spelsekvens får Vilja en diagonalpass genom Pixbos målområde. Den når Stina J som sätter den obönhörligen bakom Pixbos målvakt. 1-1 på tavlan och match igen.

Första perioden spelas av och vi går till pausvila med 1-1 på tavlan. Vi känner ändå att vi helt klart är med i matchen och manar på till att fortsätta spelet som tjejerna gör. Lite hungrigarepå offensiv planhalva och adress på boll i uppspelet.

Andra perioden ser ut som första. Pixbo lite hungrigare och har ett par bra lägen, som Ida avvärjer. Bra hållen förstastolpe idag! Vi är också väldigt effektiva i vårt skottäckande och det är inte många lägen som tillåts bli skott. I senare delen av perioden blir vi ganska heta och har en längre period med bra tryck på offensiv planhalva. En stund har vi två backar samtidigt upp vid mål och det är en center och en forward som får vakta bakåt. Bra samarbete i truppen som tillåter att vi spelar de lägen som ges, vilket ibland betyder att man måste trycka upp när tillfälle ges. Jag gillar offensiv innebandy och det är det vi spelar. Vid ett tilltrasslat läge framför mål tar Vilja chansen och stänker in 1-2 med backhand och vi tar ledningen.

Andra pausen och vi vill nu mana til latt inte trycka upp riktigt så hårt som i andra perioden. Risken att vi går bort oss mot Pixbos kontringsivriga spel är uppenbar. tredje startar. Ställningskrig i tredje, men Dingle rullar bra boll och vi täcker skott bra. Perioden närmar sig slutet när vi med en knapp minut kvar på klockan noterar 6 Pixborävar på planen och med lite ivrigt hojtande på domaren så får vi mycket riktigt utvisningen med oss. En Pixbospelare går och sättersig och kvar står fem stycken och ska spela boxplay... lite mer hojtande så får de av en spelare till så det blir rätt. Då tar vi time-out. Lite osäker på om det är en medveten taktik (man vet aldrig) att gå på snarlik boxplaykontring för kvittering, eftersom man har haft svårt att komma igenom vårt försvar. Därför tar vi time-outen för att säkerställa att vi tänker deffensivt. Vi kör med Kira och Stina Ö som points för att säkra upp bakåt. Instruktion att döda tid och skjuta upp boll långt om så krävs. Sedan går Pixbo in med fem spelare igen och ska köra boxplay, så lite mer hojtande, sedan blir det rätt :)
Vi spelare av de dryga 40 sekundrarna och vi avslutar höstserien i serie D med vinst mot Pixbos F-09. Deras enda förlust i denna serie faktiskt. med minst 6 ramträffar så hade vi absolut fler chanser på mål. Pixbos målvakt gjorde också flera bra ingripanden, så ja, vi kunde allt haft ett par mål till på tavlan idag. Överlag en betydligt schysstare match än mötet hemma, som var ganska trist med mer armbågar och knuffar. En rimlig domarnivå idag coskå gjorde det till en spännande och underhållande match.

Ett fantastiskt lagsamarbete och idag stämde allt. Alla tjejer gjorde en fantastisk insat idag och gick in och levererade byte efter byte! Riktigt kul att se den trygghet med boll som vi hade stundtals.
Lutade åt inga personliga omnämnanden idag, men får lyfta tre spelare som ändå visade lite nya sidor, eller utvecklade sidor av sig själva. Det är så omnämnandena fungerar - man lyfter sig från sin egen personliga nivå.

Kira, kapten för dagen,extremt trygg med boll och väldigt få misstag idag. Stark men schysst i närkamperna och stod upp bra trots hård bevakning av Pixbospelare i sarg. Kommunicerade väldigt bra och startade bra uppspel längs sin kant. Mycket bra pointspel i powerplayet trots en hög diamant från Pixbo. Gick också med upp och hade flera kvalificerade avslut. Bra jobb!
Lindsay på centerposition. Hon brukar få höra att hon behöver ta hemjobbet lite hårdare och trivs mer i en offensv centerroll. Idag var hon både väldigt tuff och stark framför Pixbos mål. bra bollkontroll och flera kvalificerade lägen. Men dessutom gör hon ett riktigt bra bra hemjobb med många brytningar och "ögon i nacken" i vårt uppställda försvar. Mer deffensiv än vanligt och det behövdesi denna match.
Wilma på vänsterforwardposition. Hårt uppvaktad och många felaktiga eller tveksamma domslut mot sig idag. Håller ändå huvudet kallt (på planen) och spelar sitt spel .Tuff, ibland på gränsen, men alltid med glimten i ögat. Flera riktigt bra avslut och bra i uppspelssituationer från back. Mycket bra idag!